Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ για παιδιά(Karlsruhe)

Για να μην χαθεί το Ελληνικό στοιχείο!!


Όσοι μένετε στην Καρλσρούη και στα περίχωρα και επιθυμείτε να μάθουν τα παιδιά σας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς,αρχικά θα ξεκινήσουμε μόνο με ποντιακά, ελάτε να δηλώσετε συμμετοχή.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 από τις 13.00μμ-15.00μμ στο κτήριο EduGlobal. 


Διεύθυνση : Erbprinzenstrasse 27,
76133 Karlsruhe

Τα μαθήματα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!!
Ηλικίες παιδιών από 3 ετών και πάνω!






Υπεύθυνες  :
ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΚΟΥΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ αλλά.....οι δικοί μας!!

Ίσως με αυτό που θα γράψω στην συνέχεια να ''ξεσηκωθούν'' μερικοί και ίσως να αντιδράσουν λεκτικά ή μη!Ίσως και όχι!

Ζω στην Γερμανία,όχι πολύ καιρό, και το μόνο που αντιλαμβάνομαι στην εδώ χώρα είναι η οργάνωση που έχει,η βοήθεια που παρέχει (και αρκετή μάλιστα) σε όσους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και αδυνατούν,στις οικογένειες και στους ανήμπορους.Επίσης οι νόμοι,η παιδεία τους και η ιατρική περίθαλψη είναι πολλά έτη πιο μπροστά από εμάς.Μερικοί ούτε μπορούν να φανταστούν την ζωή εδώ!ή μάλλον την ποιότητα ζωής.
Και έρχομαι τώρα στο θέμα, ακούω πολλούς να βρίζουν και να ξεσηκώνονται στο άκουσμα της Μέρκελ. Χαχα!πολύ αστείο αν σκεφτείς ότι η Μέρκελ την πατρίδα της την έχει στα όπα όπα και κάνει τα πάντα γι αυτήν.Και φυσικά όσους τους ''φιλοξενει'' απλά τους προσφέρει και αυτούς μια αξιοπρεπή ζωή.Ναι η Μερκελ κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ΧΩΡΑ ΤΗΣ!!
Θυμωμένη είμαι,όχι με την Μέρκελ που μπαίνει στα ''χωράφια'' μας αλλά με τους δικούς μας που της ανοίξανε την πόρτα διάπλατα.
Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να ουρλιάζουμε μέσα από τα σπίτια μας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κατηγορούμε ή να χλευάζουμε αυτούς που απλά δεν πρέπει? ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.. Ξέρω και αυτούς τους βρίζουμε όμως τι άλλο κάνουμε? Τίποτα...Πάλι αυτοί θα βγουν μπροστά και ο Έλληνας απλά θα ''φωνάζει'',από τον καναπέ φυσικά, που μας κυβερνάνε και μας καταστρέφουν.Όμως μυαλό δεν θα βάλει!!
Πότε λοιπόν θα σταματήσει να ρίχνει το μπαλάκι στους άλλους?ΠΟΤΕ!!
Πόσο αστείο ακούγετε όλο αυτό.Λοιπόν εφόσον δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε ΑΠΛΑ σκεφτείτε ποιος φταίει και τι ακριβώς συμβαίνει,βάλτε την λογική και την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα μπροστά και πράξτε ανάλογα.Σταματήστε να αναλώνεστε σε σκέψεις που αφορούν ''ασχετους'' και δεν βγάζουν πουθενά.Άκου η Μερκελ φταίει...Γιατί?Γιατί έχει μια οργανωμένη χώρα στα χέρια της και η οικονομία της προς το παρών πηγαίνει μια χαρά?
Έχουμε μάθει πάντα να τα ρίχνουμε στους άλλους.Αυτά μας έφαγαν!
''Όχι εγώ! εσύ! Όχι εγώ! αυτός!'' Ντροπή!!
Και θα σας δώσω ένα παράδειγμα αν έρθει κάποιος στο σπίτι σας,σας δώσει χρήματα σας τάξει ή και αν σας απειλήσει και τελικά καταφέρει να σας πάρει το παιδί,που του το δώσατε εσείς, ποιος φταίει αυτός που ήρθε να σας το ζητήσει και σας το πήρε ή εσείς που το δώσατε χωρίς να παλέψετε να το κρατήσετε?
Η Μέρκελ και η κάθε Μερκελ ποτέ δε θα νοιαστεί για μια ξένη χώρα και για το συμφέρον της, θα την καταστρέψει ώστε να επωφεληθεί η ίδια και η δικιά της πατρίδα,οι δικοί μας φταίνε που τα δέχονται όλα,που δεν υπερασπίζονται την χώρα μας,που διώχνουν τα παιδιά τους,που μας πουλάνε στεγνά και υποκύπτουν σε όλα.
Δεν την συμπαθώ αλλά και δεν την αντιπαθώ τους δικούς μας όμως τους συχαίνομαι!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...