Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ : ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!



Εχθές  έκανα την πρώτη μου βόλτα με ποδήλατο εδώ στην Γερμανία.Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα!!

Έβλεπα και βλέπω πολλά ποδήλατα καθημερινά,ο κόσμος εδώ κυκλοφορεί πολύ και παντού με το ποδήλατο,ήταν το πρώτο πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση!!

Φυσικά δεν άργησα να καταλάβω την όλη νοοτροπία και το πόσο βολικό και σημαντικό είναι να έχεις ένα ποδήλατο!Την λάτρεψα την βόλτα μου και την ασφάλεια το να κυκλοφορείς στους δρόμους δίπλα στα αυτοκίνητα πάνω στους ποδηλατοδρόμους.. 
Αυτή η χώρα είναι τόσο μπροστά σε όλα!!
Αγοράζοντας ένα ποδήλατο κερδίζεις πολλά!!Γλιτώνεις  μεταφορικά ,γλιτώνεις βενζίνες,απολαμβάνεις βόλτα και κάνεις και γυμναστική.Ποδηλατοδρόμοι υπάρχουν παντού και μπορείς ακόμα να μεταφερθείς σε κοντινά χωριά με την ίδια ασφάλεια του δρόμου που συνεχίζεται μέχρι εκεί!Αρκεί να αντέχεις!Υπάρχουν πολλά εξαρτήματα ώστε να κουβαλάς και το/τα παιδί/ά μαζί σου.
Υπάρχουν  φθηνά ποδήλατα και ακριβά..Τα οικονομικά μπορούμε να τα βρούμε και στα διάφορα μεγάλα σούπερ μάρκετ που βγάζουν κάθε λίγο προσφορές..Όπως αυτό που πήραμε εμείς στα 180ευρώ ,επίσης υπάρχουν και διάφορα παζάρια που πουλάνε μεταχειρισμένα από 10 ευρώ μέχρι και 100 τα οποία πάλι είναι καλά..Έχουμε και ένα μεταχειρισμένο το οποίο είναι μια χαρά ποδήλατο.
Υπάρχουν και τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα σε κάθε γωνιά μιας πόλης που μπορείς να το εκμεταλλευτείς έστω για μια βόλτα στέλνοντας απλά ένα sms στον αριθμό που αναγράφει επάνω και έχοντας GPS στο κινητό σου!!

ενοικιαζόμενα
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα φώτα μπρος πίσω για τις βραδινές βόλτες,το περιβόητο κουδουνάκι για την προειδοποίηση των πεζών,να ακολουθούμε τις ενδείξεις των φαναριών (κόκκινο σταματάμε-πράσινο προχωράμε) να πηγαίνουμε από τις σωστές λωρίδες ανάλογα με την κατεύθυνση των αυτοκινήτων πως πάνε και φυσικά κράνος κυρίως στα παιδιά..ΠΟΤΕ τα παιδιά χωρίς κράνος!!Έλεγχος στα φρένα και στα λάστιχα!!!Και είμαστε έτοιμοι για την βόλτα μας ή την μετακίνηση μας στην δουλειά με ασφάλεια!!

Είναι η εποχή τους και λατρεύω την μετακίνηση με ποδήλατο..Άργησα αλλά την έκανα την αρχή!!






Ας κάνουμε ένα γκάλοπ ,για απαντήστε εδώ, πόσοι έχετε έστω και ένα ποδήλατο στο σπίτι σας εδώ στην Γερμανία ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...