Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αν ζεις στην Γερμανία ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!!

Η Marion Fal ,μας καταθέτει την εμπειρία της όσων αφορά την ζωή με τους Γερμανούς. Είναι και αυτοί άνθρωποι όπως όλοι μας και θα συμφωνήσω τόσο μαζί της σε όλα όσα γράφει και από δική μου
εμπειρία εδώ στην Γερμανία 4 χρόνια που ζω.

Αξίζει να το διαβάσετε όλοι για να πάρετε και λίγη δύναμη και αισιοδοξία να δείτε την ζωή και την συνύπαρξη εδώ διαφορετικά.

Ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο κείμενο.
Είπες τα πάντα σε πέντε γραμμές!!Αξίζει να το μοιραστούμε με όλους που ζουν εδώ.


Προς ενημέρωση των νέων σε αυτή την χώρα....

α. Οι Γερμανοί είναι άνθρωποι σαν τους Έλληνες.δεν έχουν κέρατα κ ουρά.υπάρχουν καλοί κ κακοί.όπως γίνεται κ με τους Έλληνες.

β.δεν γίνονται φίλοι σου επειδή θα πιείς ένα καφέ μια μέρα.θέλει κόπο κ τρόπο για να έρθουν κοντά σου κ να μπουν στο σπίτι σου.οταν γίνει αυτό θα είναι πραγματικοί φίλοι κ πολύ ντόμπροι.

γ.η Γερμανία δεν είναι τα κάτεργα της Μορντορ!ναι υπάρχει χειμώνας αλλά υπάρχει και ήλιος κ φυσικά πλέον με την κλιματική αλλαγή το καλοκαίρι έχουμε κ καύσωνες.

δ.η Γερμανία έχει θάλασσα.μπορεί να μην βρέχεται από παντού με θαλασσινό νερό αλλά υπάρχει.έχει κ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη.

ε. Υπάρχουν σχολεία,νοσοκομεία,εκκλησίες,καφετέριες,κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια και άλλα πολλά.σε κάθε δημαρχείο διαθέτουν οδηγό σε βιβλίο ώστε να ενημερωθείς για τα πάντα.

στ. Οι Γερμανοί έχουν χιούμορ.ω ναι αρκεί να δουν πως δεν θα παρεξηγηθείς κ δεν θα τους μηνύσεις για ρατσισμό.αν είσαι χαλαρός μπορείς να διασκεδάσεις μαζί τους.

η. Ναι μετά τις εννιά το βράδυ δεν κυκλοφορούν πολύ έξω εκτός κ ζεις σε καμία τεράστια μεγαλούπολη με τρελους ρυθμούς κ φοιτητές.

θ.έχουν πολλά χόμπι κ σχεδόν το σπουδάζουν.καταπιάνονται μανιωδώς κ θέλουν να το τελειοποιήσουν.

ι. Ο γυμνισμός είναι κάτι το φυσικό για αυτούς.δεν έχουν ταμπού κ δεν ντρέπονται.

κ.μπορούν να γίνουν πολύ ειρωνικοί πολύ εύκολα κ με πολύ ευγένεια.

λ. Τα γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα κ θέλει χρόνο κ επιμονή.

μ. Τα γλυκά τους είναι άγλυκα.
ν. Πίνουν μπουρμπουληθρατο νερό.ακόμα κ τα παιδιά.

ξ. Το τσάι το σερβίρουν σε διάφανη κούπα γιατί το χρωμα του τσαγιού είναι σημαντικό να φαίνεται.

ο.τα σκυλιά τα έχουν καλύτερα από παιδιά.τουλάχιστον όσοι δεν έχουν παιδιά.

π.χρειάζεσαι ένα σκασμό ασφάλειες.σπιτιού.αυτοκινήτου.αστικής ευθύνης.αυτες είναι από τις ελάχιστες κ απαραίτητες.

ρ.ναι η Γερμανία έχει επιδόματα αλλά προαπαιτείτε να έχετε εργαστεί κάποιος μήνες για να δικαιούστε κάποια από αυτά.

σ. Στα χωριά τα παιδιά παίζουν όπως τα δικά μας στην Ελλάδα.κρυφτό κυνηγητό κουτσό κτλ .

τ. Οι περισσότεροι νέοι Γερμανοί γνωρίζουν αγγλικά αλλά ντρέπονται να τα μιλήσουν γιατί πιστεύουν ότι έχουν θέμα προφοράς.

υ.χαίρονται αφάνταστα όταν σε ακούν να μιλάς γερμανικά ακόμα κ αν κανείς τα χίλια λάθη.θα σε επιδοκιμάσουν κ θα σε παροτρύνουν να μιλήσεις περισσότερο. υ. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό Γερμανών που είναι φιλέλληνες.

φ.μεγάλο ποσοστό από τους Γερμανούς δεν ασχολείται με τα πολιτικά κ πραγματικά προσπαθούν να μάθουν από Έλληνες τι συμβαίνει γιατί γνωρίζουν πόσο παραπληροφόρηση υπάρχει από τα ΜΜΕ.

χ. Σε κάθε κρατίδιο ισχύουν κ διαφορετικοί νόμοι,γιορτές,ήθη κ έθιμα.ακόμα κ τοπικοί διάλεκτοι.

ψ.είναι πορωμένοι με το ποδόσφαιρο τη γιουροβιζιον κ τη ντίσκο μουσική καθώς κ τα μουσικά χιτ παίζει να είναι κ προ πενταετίας.

ω. Αυτά που διαβάσατε είναι προσωπική εμπειρία κ από μέρος σε μέρος μπορεί να αλλάζουν εκτός από κάποια που είναι πραγματικά όπως η θάλασσα. Αν αγαπήσετε έστω κ λίγο το μέρος αυτό που μας δίνει τόσες ευκαιρίες θα νιώσετε καλύτερα κ η ζωή σας θα καλυτερέψει.στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σπιτικό με αγαπητούς φίλους.άλλωστε αυτό το μέρος είναι η πατρίδα των παιδιών μας κ τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο. Πολλοι δεν θα συμφωνήσετε απλά προσπαθειστε να σεβαστείτε την αποψη μας γιατί κ εμείς παλεύουμε καθημερινά με την ιδέα πως αφήσαμε σπίτια γονείς αδέλφια μια ζωή.απλά προσπαθούμε για το καλύτερο κ να δίνουμε κουράγιοο ενας στον άλλο. Αγάπη ολούθε 💕

4 σχόλια:

  1. Πολύ χρησιμο κ απο όσα έχω ακούσει αληθινό! Έτσι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lina Tandalis sta @@ mas mori de se rotisame

      Διαγραφή
    2. Σκάσε πια γαμημένη άχρηστη και ηλίθια κοπέλα. Έλεος πια κάπου.

      Διαγραφή
  2. Εχεισ απολυτο δικιο γαι την Γερμανια στεκει για ολα αυτα που εχεις Περιγραψει γιατι και εγω ζω σχεδον μια δεκαετια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...