Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Η εμπειρία της μαμάς Μαρίας και εδώ στην Γερμανία.....  Η προηγούμενη ιστορία της από την Ελλάδα βρίσκετε εδώ
 
 
Μετακομίζουμε ή καλυτερα μεταναστεύουμε στη Γερμανία όπου μετά από 4 μήνες μένω έγγυος στο δεύτερο παιδάκι μας. Είχα ακούσει πολλά, ότι για παραδειγμα εδώ είναι όλα πιο εύκολα, πιο φθηνά κτλ. ήρθε η ευκαρία να το διαπιστώσω και η ίδια.
Αρχικά μετά το θετικό test κλείνω ραντεβού στη γυναικολόγο όπου περίμενα γύρω στις 4 ώρες για να με δεχτεί (φύγε/ξαναέλα/ξαναφύγε) εντάξει λέω θα έτυχε!!! Έτσι ήταν όμως τις περισσότερες φορές, ένα δύωρο τουλάχιστον η αναμονή.
Αφού ακούσαμε την καρδιά του μωρού, άρχισαν οι εξετάσεις. Αίμα σου έπαιρναν οι βοηθοί της γιατρού (ακόμη δεν έχω καταλάβει ποια είναι η ειδικότητα τους) οι πιο απλές αναλύσεις γινόταν εκεί αλλιώς τα έστελναν σε άλλο εργαστήριο. 
Γενικά δεν έκανα και πολλές αιματολογικές ίσως επειδή ήταν η δεύτερη εγγυμοσύνη και τις πιο πολλές τις είχα κάνει πχ AIDS, στίγμα μεσογειακής αναιμίας κτλ. Αλλά και τις απλές σίδηρο, ζάχαρο με το ζόρι αφού τους παρακαλούσα. Τα αποτελέσματα δε τα μαθαίνεις μόνο τα βλέπει η γιατρός και σου λέει ένα σκέτο όλα καλά ή όχι!
Κατά τον 5ο μήνα με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω υπέρηχο, τους κοίταξα παράξενα φυσικά λέω τότε γιατί ήρθα! Κάποιες ασφάλειες δεν καλύπτουν όλους τους υπερήχους και γενικά δεν κάνουν κάθε μήνα. Παρόλ' αυτά εγώ ζητούσα και πλήρωνα γύρω στα 18€ όπως και κάθε επιπλέον αιματολογική εξέταση που ζητούσα είτε εγώ είτε η γιατρός.
Αυχενική διαφάνεια και υπέρηχο β΄επιπέδου με έστειλε να κάνω σε ένα μεγάλο κέντρο προγεννετικού ελέγχου αν και δε το συνηθίζουν εδώ παρά μόνο αν δει κάτι περίεργο ο γιατρός. Εγώ όμως χάρηκα γιατί ήθελα να κάνω αυτήν την εξέταση θα ένιωθα πιο ασφαλής και ας χρειάστηκε να την πληρώσω 150€.
Πάντως η δική μου γιατρός ήταν προσεκτική και ζητούσε περεταίρω εξετάσεις αν έβλεπε κάτι. Με έστειλε σε διαβητολόγο για καμπύλη ζαχάρου επειδή της είπα ότι είχα στην πρώτη εγγυμοσύνη. Εκεί δεν πλήρωσα τίποτα ούτε 1€! Έκανα καμπύλη, οι τιμές μου ήταν ψηλές και με παρέπεμψε σε διατροφολόγο να μου δώσει ειδική δίαιτα καθώς επίσης μου έδωσε ζαχαρόμετρο συν βελόνες και ινσουλίνη όλα δωρεάν.
Ξέχασα να πω ότι και στη γυναικολόγο που πήγαινα κάθε μήνα δεν πλήρωνα παρά μόνο κάποιες εξετάσεις. 
Όταν πλησιάζεις στον μήνα σου η γιατρός σου συστήνει κάποια νσοκομεία και πρέπει να τα δείς για να αποφασίσεις σε ποιό θέλεις να γεννήσεις. Σου δίνει και μία λίστα με μαίες να διαλέξεις κι έρχεται σπίτι κάποιες φορές πριν και μετά τη γέννα να σε προετοιμάσει για τον τοκετό ή να σου δείξει κάποια πράγματα για τη φροντίδα του μωρού. Εγώ την κάλεσα για μερικές φορές αφού γέννησα να δει τον αφαλό και να ζυγίσει το μωρό.
Κατά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο είχα το πλεονέκτημα να διαλέξω αν θα έκανα καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό λόγω του ότι είχα κάνει ήδη μια καισαρική και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως κι έκανα σε αντίθεση με όλους τους γιατρούς εδώ που προτείνουν φτ και ας έχεις ήδη μια τομή ή ζάχαρο.
Γέννησα με ραντεβού λοιπόν όπως λένε πολλοί και δε τους αρέσει καθόλου εγώ όμως προσωπικά για μένα δε μπορούσα να κάνω αλλιώς για τους δικούς μου λόγους. Πήγα στο νοσοκομείο και για καλή μου τύχη ήταν ένας ειδικευόμενος γιατρός Έλληνας! Τι χαρά! Στην ουσία αυτός έκανε την επέμβαση ενώ ταυτόχρονα ήταν και διερμηνέας ανάμεσα σε μένα και την αναισθησιολόγο.
Όλα καλά μέχρι εδώ πήγα στο δωμάτιο μόνη μου ευτυχώς για πέντε μέρες. Συνοδό δεν είχα πρώτον γιατί δεν επιτρέπουν και δεύτερον γιατί δήθεν δε χρειάζεσαι στη Γερμανία, τα κάνουν όλα οι νοσοκόμες... Αμ δε!
Εγχειρισμένη με όλα τα σωληνάκια μου, καθετήρα πόνο και τα λοιπά μου φέρνουν και το μωρό στο δωμάτιο! Ήθελα πολύ να το φροντίσω αλλά τις πρώτες ώρες μου ήταν αδύνατο. Τις φώναζα κάθε τρεις και λίγο να το ταίσουν/αλλάξουν το μωρό αλλά στη συνέχεια διέκρινα έναν εκνευρισμό μέχρι που μου έδειξαν τα κατατόπια να τα κάνω μόνη μου (εγώ που έπαιρνα τα παυσίπονα δυο δυο).
Κατά τ' άλλα δε χρειάστηκε να κουβαλήσω τίποτα για το μωρό παρά μόνο τα ρούχα που θα βγαίναμε. Στο νοσοκομείο είχαν δικά τους προπολεμικά στην κυριολεξία ρουχαλάκια τρύπια και πολυχρησιμοποιμένα τα οποία έπλεναν με κανονική σκόνη απορρυπαντικό, το λέω για όσες (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) είναι υστερικές με βρεφικά απορρυπαντικά και άλλα τέτοια προιόντα.

7 σχόλια:

  1. Mallon se lathos nosokomeio piges koritsi mou, auta pou perigrafeis den uparxoune pantou, ego p.x. plirosa mono 60 euro gia na mou kanei uperixo se oli tin diarkeia tis engimosinis. Oi nosokomes itane apsoges, eugenikes kai panta xamogelastes kai prothimes na boithisoune. Etixes mallon se periptosi....stin Ellada tha plirones ta malliokefala sou...exo auti tin embiria exo kanei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούρδες....στη Γερμανία σου παρέχουν δωρεάν ότι κ στη Ελλάδα τα δημόσια νοσοκομεία.δεν σε ξεγενναει ο γιατρός σου αλλά οποιος ειδικευομενος βρεθεί στο νοσοκομείο,αν είναι δύσκολη η γέννα αλλιώς μαία.αυχενική β επιπέδου κ ντοπλερ τις πληρώνεις...και μάλιστα πολύ ακριβά αν θες να σου τις κανει πιστοποιημενος γιατρός κ όχι άσχετος.τα ουρά δεν τα στέλνουν σεψεργαστηριο κάθε μήνα.ταψελεγχουν μόνο με τα στικ.τα κολπικα υγρα επίσης τα κοιτάνε στο μικροσκόπιο.ενώ πρέπει να γινεται καλλιεργια.έχασα το μωρό μου στις 29 εβδομάδες από μικρόβιο.δεν το βρήκαν πότε.ενώ παραπονιομουν για περίεργες εκκρισεις σχεδόν σε όλη την εγκυμοσύνη.ρπαιρναν δείγμα κ το κοίταζαν στο μικροσκοπειο.χρειαζόταν δυστυχώς καλλιέργεια.αλκα κοστίζει στις ασφαλιστικές.αν δεν πληρώσεις σε οποιδηποτε κράτος κ αν βρεθείς χάθηκες.μια πλήρη καλλιέργεια κολπικου κ τραχηλικου υγρού σε καθηγητή στη Γερμανία μου στοιχησε 600 ευρό κ χάπια για μύκητες 120ευρο.ελπίζω να καταλάβατε ότι για να σε προσέξουν πρέπει να πέσει χρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ελένη. Ειμαι μέλλουσα μανούλα διδύμων και μένουμε στο Μόναχο. Ψάχναμε απεγνωσμένα ευκαιρία να γυρίσουμε Ελλάδα γιατί σαν την Ελλάδα κ τους δικούς σου δεν έχει... Κ τώρα ο άντρας μου βρήκε δουλειά στην Ελλάδα.τα έσοδα θαναι τα ίδια με εδω,η διαφορα ειναι τα επιδόματα παιδιών. Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί είμαστε μόνοι εδω. Θα τα καταφέρω;πιστεύω πως όχι,οσο για την ιατρική φροντίδα πέρα βρέχει! Πολλά λεφτά,που στην Ελλάδα δε κοστίζουν τόσο.ποια η γνώμη σου;θέλω πολύ να κατεβουμε αλλα φοβάμαι τα οικονομικά μας.εδω θα αυξηθουν αλλα θαμαστε μόνοι.εκει θαναι τα ίδια σαν τώρα αλλα με βοήθεια οικογεν.σε ολα! Τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημεραα..ειμαι στην 5 εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου..ανασφαλιστη στην γερμανια..θα ασφαλιστω σε κανα 4 μηνο..στον 6 μηνα της εγκυμοσυνης αν ολα πανε καλα θα πρεπει να κανω μαγνητικη εγκρφαλου γιατι εχω καλοηθη ογκο και οι ογκοι αυτοι μεγαλωνουν ταχυτατα στην εγκυμοσυνη..ξερει καποια αν η ευρωπαικη καρτα υγειας με καλυπτει σε κατι απο αυτα?η θα με αφησουν ετσι αν δεν εχω να πληρωσω ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν εισαι ασφαλισμενη στον συζυγο πληρωνεις συμμετοχη στην γεννα?πληρωνεις κατι?για γερμανια μιλαω παντα

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα! Την αυχενική σε στέλνουν ετσι και λλιως να την κάνεις ή πρέπει να ζητήσεις εαυ να στην κανουν; επιπλέον, σε ποιο μηνα της κύησης γίνεται και πως λεγεται στα γερνανικα η εξέταση αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Την αυχενική σε στέλνουν ετσι και λλιως να την κάνεις ή πρέπει να ζητήσεις εαυ να στην κανουν; επιπλέον, σε ποιο μηνα της κύησης γίνεται και πως λεγεται στα γερνανικα η εξέταση αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...